torsdag 27 augusti 2015

Nu har jag beslutat röt kommunalrådskan åt fullmäktiges ordförande.



På riksnivån skulle man kalla det ministerstyre. Men på Orust verkar ingen reagera när någon beslutar trots att det är någon annans ansvars att fatta beslutet.

Det är märkligt att det ska vara så svårt att klara av makt när steget dit går för fort och blir för stort.

Hur som helst så blir det inget fullmäktige i september. Det har kommunalrådskan beslutat.

Hon har visserligen inte rätt att besluta om det, för det ska fullmäktiges ordförande göra, för övrigt en lojal partikamrat till kommunalrådskan. Men vad har han som ordförande att sätta emot när kommunalrådskan säger till tjänstemännen. Det blir inget sammanträde.

Och ännu märkligare blir det att kommunalrådskan kör över fullmäktige ordförande, när hon hade chansen igår att ta en diskussion. I stället för att så öppet visa maktens fula nylle  och inför alla tala om att det är hon och ingen annan som bestämmer. Orust påminner allt mer om Stalins rike. Det finns ett kunskapsförakt och brist på respekt för andra människor. Så det är ju tur att sjukvården missköts av regionen. Det hade varit ännu värre om kommunen hade ansvaret, tror matte.

Och  igår sammanträdde kommunstyrelsen och där fanns både kommunalrådskan och fullmäktige ordförande, så man hade väl då kunnat prata om saken.

Och efter kommunstyrelsens sammanträde träffades fullmäktiges presidium och fastställde föredragningslistan för september mötet.

Man diskuterade även om man skulle ställa in eftersom det enda ärendet var SD:s motion om att entlediga kommunstyrelsens ledamöter. Men man tyckte det kunde vara bra att få ordentligt med tid att diskutera motionssvaret och visa att man tar frågan på allvar. Och så kom man fram till att det var ett perfekt tillfälle att få information om våld i nära relationer, som varit önskemål om länge men som inte fått plats på grund av många obligatoriska ärenden.

Och ordförande, som tar sitt uppdrag på stort allvar, ville dessutom att man skulle ordna något efter sammanträdet för att få till stånd ett bättre samarbete och en mjukare ton i fullmäktige.

Presidiet i fullmäktige består av tre ledamöter. Två av dessa fick i dag vid niotiden ett mejl från kommunalrådskan med innehållet att hon beslutat inställa fullmäktiges septembermöte.

Det förvånar ju inte matte att hon som andre vice ordförande inte fick information om beslutet från kommunalrådskan.

Och det säger mycket om kommunalrådskan.

Hennes ledord när hon tillträdde klingar allt falskare.

" Ödmjukhet, lyhördhet och öppenhet"

Dom ledorden har matte förstått att dom gäller möjligen mot de få ja-sägande inom sossarna som kommunalrådskan omger sig med. Och fortsätter hon så här så finns det snart inga namn kvar på deras fullmäktigelista. För det är inte många där som får kommunalrådskans gillande.

Och att så totalt köra över fullmäktiges ordförande och besluta det som är hans uppdrag att besluta om. Det är helt oacceptabelt.

Det visar en total brist på förståelse för vad som är hennes uppdrag. Och  för andra människors känslor. Matte inser att lösningen på kommunens problem inte kommer en millimeter närmare sin lösning under denna mandatperiod heller.

Men matte undrar varför slog inte kommunalrådskan en signal till sin partikompis och ställde frågan.

Ska vi ställa in septembers fullmäktige?  Det är så få ärenden och vi spar 60 000.

För fullmäktiges ordförandes sätt att vara präglas precis av kommunalrådskans ledord. Dessutom kan man alltid nå honom per telefon, vilket man inte kan säga om alla politiker.

 Enligt en trovärdig källa så lär kommunalrådskan grymtat att nu får man väl läsa om detta på Mycklebyliberalen. Och där vill inte matte göra henne besviken även om matte inte själv kunde vara med på träffen idag på grund av att husse finns på NÄL.

Det enda som oroar matte är att ordförande ska få lida för att samarbetet fungerar bra inom fullmäktiges presidium trots att vi där representerar både majoritet och opposition.

Men egentligen tror inte matte att det handlar om att spara pengar utan om något helt annat.

Makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut.

Tänker den fyrbenta blondinen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar