söndag 25 oktober 2015

Så skapas fegisar och röstboskap!


Henåns skola - hur kunde gå så fel? Ingen har gjort något galet. Alla har gjort så gott man kunde.
Kanske är det där problemet ligger. Maktens män och kvinnor på Orust kan inte bättre.
Hur det än må vara med detta så beslutade fullmäktige i maj att utöka investeringsramen för projektet Henåns skola med ytterligare 43 miljoner.
Mattes minne från det mötet är att man från majoritetens sidan som vanligt påpekade att fullmäktiges opposition likt Krösamaja i Katthult bara gnäller och målar faen på väggen. Nej man skulle lita på  sina tjänstemän, som hade tagit höjd, som det så vackert heter  numera, för allt som skulle kunna tillkomma. Någon ytterligare höjning av investeringsramen skulle alltså inte behövas.
Så matte känner sig  ännu en gång lurad.
I  kommunallagen finns inga tjänstemän. Det är  politiker som är ansvariga för verksamheten.
Så att man nu säger att det är ett fel på tjänstemannanivå som gör att man måste ska skjuta till ytterligare 19,5 miljoner imponerar inte på matte.

Självklart måste man helt avskriva ett ventilationssystem som inte finns kvar i huset. Men om inte matte minns fel så har man redan gjort denna avskrivning i bokföringen. Men där kan hon ha fel. Det är lite för mycket att hålla i skallen när man bara har politik som en fritidssysselsättning.

Och matte tycker att  Henåns skola allt mer liknar hennes gamla bil. Hela tiden kommer nya kostnader och det är hela tiden är det inget som någon kunde förutse men nu är det absolut den sista kostnaden. Enda skillnaden är att bilen är gammal och billig. Det är inte skolan.

Men matte ville definitivt inte vara en av dom som får frågan från allmänheten om Henåns skola.

- Hur kunde du gå med på detta?

Tänk att stå där och inte kunna svara. Matte ansåg därför att majoriteten som har ansvaret får ta detta beslut om att öka investeringsramen. Matte ville inte sitta där som röstboskap åt en ledning, som hon inte tycker sköter sitt jobb.

Men hon fegade ut  på senaste fullmäktige. Det hela berodde på missriktad lojalitet och feghet.

Det känns inte kul att stå ensam i talarstolen. Ni, som bara ser på webben eller sitter som publik ser inte minspelet hos dom som tycker annorlunda. Det kan få den mest rutinerade talare att tappa tråden.

Och eftersom matte tidigare under kvällen blivit överkörd av de sina, så fegade hon ut.

Men det hon egentligen velat föreslå var:

avslag till att utöka investeringsramen för projektet åtgärder i Henåns skola från tidigare beslut om 43 miljoner kronor till 71 miljoner kronor.

Men tack och lov så fattade hennes kompis läget och begärde ajournering i två minuter.

Och hon förslog nästa det som matte hade lovat att göra .

Så nu slapp matte i alla fall för denna gång visa sin feghet och inte stå upp för det hon tyckte var rätt. Men det är nog bara en tidsfråga innan hon blir en del av den röstboskap som i allt för stor utsträckning befolkar fullmäktige. Eller så får hon göra majoriteten lycklig genom att avgå.

Inte konstigt att så många klagar på politikerna på Orust, men själva vill dom absolut inte ta något ansvar och sätta sig i fullmäktige. Matte förstår dom alltför väl.

Men vart tar då legitimiteten för vårt polititiska system vägen om fullmäktige inte längre representerar väljarkåren?


Undrar den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar