måndag 8 februari 2016

Än finns det hopp, men knappast för Orust!



Efter en helg med 50-årskalas på Lyckorna Brygga och framtidskonferens på Bohusgården ser matte lite mer positivt på situationen i Sverige.

Dom unga liberalerna som yttrande sig på framtidskonferens var positiva, konkreta och kortfattade. 

Och det gällde båda könen. Och dom var många som tog plats. Det finns alltså hopp för framtiden!

Och det finns hopp om ett jämställt samhälle. 

Men bland oss i de äldre generationerna var det företrädesvis gubbar som yttrade sig. När det var tid för frågor ställde dom inga frågor. Dom begärde ordet bara för att höra sin egen röst och tala om för föreläsaren och oss andra hur mycket dom vet och hur duktiga dom är. Och missförstådda. Ok matte är medveten om att det finns tjatiga kvinnor också, men vi är rätt få.

Men här  på den stora ön i väster lever vi kvar i gamla värderingar. I en jantelag som gör att ingen oavsett kön gör sig besvär. Såvida man inte är född på ön och har ett par generationer på körgårn. Ok, återvändare, med föräldrar eller farföräldrar födda på ön, kan väl till nåds godkännas. Men bara om dom kan integrera sig i den orustska myllan. För någon inkludering, dvs att även Orustbor ska ändra något lite på sitt sätt att tänka och tycka är helt uteslutet.

Då kommer åsikten, som framfördes för en tid sedan på Orustbo, att passar det inte så vad skulle du hit och göra. Flytta hem  till Trångsund, Stockholm eller var du nu hör hemma.

Egentligen hade inte matte tänkt att vi skulle skriva denna blogg utan en om kommunens förslag till VA-strategi eller om läget inom kommunens äldreomsorg. Men nu har en av Orustalliansens Gossen Ruda åter igen  varit illojal mot Orustalliansen och gått till angrepp på matte. Inte direkt naturligtvis . Så gör man inte på Orust. Nej Orustmodellen innebär att man pratar med någon om någon, som inte är närvarande, om det man vill kritisera hos den frånvarande och hoppas att kritiken kommer fram till den man vill kritisera. Så slipper man ju själv stå för sina åsikter ansikte mot ansikte. För det vore ju jobbigt.

Alltså passar Gossen Ruda på att när den nya skolan i Angås invigdes i fredags ge sig på fullmäktiges ordförande och uppdra till honom att ta matte i örat, så att det blir slut på dessa bloggar.

Finns det någon som kan förklara för matte vad fullmäktiges ordförande har med bloggen att göra. 

Dom enda som kan begränsa bloggens spridning är Orustliberalerna. Bloggen länkas till Liberalernas hemsida och facebooksida. Detta eftersom matte är Orustliberalernas ordförande. Men det matte tycker och tänker står hon  själv för. Det är det som är fördelen med bloggar. Här kan man vara lite friare än när man företräder ett parti i offentliga sammanhang. Men om hennes åsikter direkt  strider mot liberala värderingar kommer naturligtvis inte bloggen längre att länkas till partiets hemsida.

Och i Sverige har vi  en grundlagsskyddad rätt att tycka vad vi vill så länge det håller sig inom lagens gränser avseende förtal eller kränkning av en person etc. Men det är väl som med så mycket annat här på den stora ön i väster. Lagar används bara när dom passar ens syften. Och just nu passar inte Tryckfrihetsförordningens grundlagsstadgade rätt till yttrandefrihet Gossen Ruda. 

Men när mattes kritik tidigare var riktad åt annat håll så var den till och med för snäll enligt ovan nämnda Gossen Ruda. Och som offentlig person får man tåla rätt mycket kritik så länge det gäller ens sätt att sköta sina uppdrag.

Så  när skvallret om Gossens svek kom till mattes öron. Hörde hon av sig till sina kompisar inom politiken med ett mejl med kopia till Gossen Ruda. Matte tycker att det var bäst så. Sedan ringde hon ordförande, som talade om att han fått ett uppskattade tack från Gossen Ruda som nu hoppades att ordförande lyckades tysta bloggen för gott.

Men det är inget han ska hoppas på.

Vi hörs snart igen. Kanske kan Tryckfriheten likt Paris vara värd ytterligare en mässa men definitivt inte  Gossen Ruda.


Den fyrbenta blondinen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar